פרדס בחברה הערבית - بارديس في المجتمع العربي






סדנת סטיילינג - تصميم
ليلة محددة للفتيات ,نتكلم عن الأمور التي تجذب انتباهنا كيف نتسوق بطريقة سليمة , عن صورة الجسم والمجاملات وعن العلاقة بين الفتيات .
בריונות ברשת – الشركات والتنمر في شبكة الانترنت
ليلة محددة للفتيات ,نتكلم عن الأمور التي تجذب انتباهنا كيف نتسوق بطريقة سليمة , عن صورة الجسم والمجاملات وعن العلاقة بين الفتيات .
توصية حول ورشة التصميم, منسقه الكشاف في كرمئيل
"المرشدة تكلمت مع الفتيات على مستوى ارتفاع العين , المحادثة كانت حرة وصادقة , ليست طويلة كثيرا.
شاركت الفتيات امثلة من خلال الاستعانة بإغراض مثل الملابس والأوشحة والإكسسوارات .
للتلخيص الفتيات في الفرقة خرجن راضيات جدا عن الورشه , وان لم تكن لهن الفرصه في الحديث عن هذه الامور بهذا العمق والجودة في اماكن اخرى , وشكروني على هذه الورشه . انصح وبشدة .نتالي بارنونيم ."
المركز التعليمي برديس يعرض
ورشات في أجواء حميمية ومحادثات مفتوحة على مواضيع متعددة تثير إهتمام الشباب
הסיורים שלנו
סיורים ומסעות לבני נוער בחברה הישראלית
בדגש על החברה הערבית בישראל
סיורים על חברה משותפת בחיפה בדגש על שכונת הדר כולל מפגש עם פעילים חברתיים, מחנכים ופוליטיקאים פלסטינים אזרחי ישראל מחיפה. בנוסף, הועברו סיורים גם בתל אביב – באזור התחנה המרכזית בתל אביב וגם אזור דיזנגוף סנטר. כל הסיורים הותאמו לדילמות של נוער ערבי ישראלי.
מסע חוצה גליל שפותח במיוחד עבור מכון המנהיגות של רוטשילד שותפויות: מסע בן שלושה ימים בגליל הכולל מפגש עם סוגים שונים של אקטיביזם חברתי (מפגש עם עיתנאים, פוליטיקאים ברמה הארצית והמקומית, מחנכים, אקדמאים ועוד).
משחק משימות בת"א או עכו
דרך משימות, ניווט ברחובות והפעלות שונות מכירים החניכים את תל אביב/עכו
عكا : فعاليات مهام بالسوق
تل ابيب : لعبة مهام في تل ابيب
חיפה - حيفا
جولة بعنوان المجتمع الإقتصاد في حيفا .
جولة في وادي النسناس
جولة حول المجتمع العربي في حيفا والثقافات المتعددة
קורס הכשרה למדריכי נוער בחינוך הבלתי פורמאלי בחברה הערבית
תהליך של 15 מפגשים לקבוצת מדריכים מהצפון העוסקים בחינוך בלתי פורמאלי. הקורס עסק בנושאים כמו: חשיבה ביקורתית, חינוך לדמוקרטיה וצמצום פערים, חינוך דיאלוגי ולא סמכותי וכו'.
התכנים נוצרו במיוחד עבור קהל היעד.
תכנית הכשרה רעיונית למועצות נוער ברשויות מקומיות
מועצות נוער ברשות מקומית עוברת תהליך דו חודשי עם מדריך של פרדס בנושאים כמו מנהיגות, אקטיביזם חברתי, כוחו של הנוער לשנות, פיתוח חשיבה ביקורתית על המציאות הישראלית והמציאות המקומית בכפר/עיר והוצאת פרויקטים ברשות.
ورشات عمل لتدريب العاملين بالمجال التربوي
"הודות לוואליד ולאורה, שהיו נהדרים, קיבלנו כלים טובים למחשבה ולעשייה. השילוב ביניהם היה שילוב בין המגזרים וזה בא לידי ביטוי בכל תכני הקורס העשירים"
חנאן
רכזת מנהיגות
טמרה
"סוף סוף התחברתי לדברים, הבנתי את הרוח והשפה. אני מאמין בשינוי שהחינוך הבלתי פורמאלי יכול לעשות בחברה שלי"
חאדר
רכז מדצי"ם
פוריידיס
"זהו אתגר לקיים חינוך בלתי פורמאלי בחברה שאין בה מסורת של חינוך כזה, הקורס איפשר היכרות עם אנשים, דיאלוג ודיונים. עברתי תהליך אישי שעיצב את מי שאני"
אשואק
רכזת אגיק
שפרעם
"קיים חוסר רב בערכים בחברה הערבית, והקורס פתח לי את המחשבות, לאן הולכים ומה הכיוון בחינוך."